Dragan Bursać: Ud’ri je, to je pjevaljka!

20.04.2018.

I zapravo, to je najveći grijeh Nataše Bekvalac. Javno govori šta joj se dešava. A, to kasaba ne prašta. Udara i mene moj, pa ne telalim okolo. Prijeti i meni moj, pa ne idem na televiziju!

Piše: Dragan Bursać za Interview.ba

Ovih dana srbijanski mediji razvlače po ko zna koji put po hartiji i digitalnim bespućima interneta život pjevačice Nataše Bekvalac. Treći brak, pretukao je muž. Tačno ovim redom ide semantika snuff predstave za rulju.

 

Hajde, boga ti nije ni prva ni posljednja!

Treba boldovati ljudima da je Bekvalčevićka treći put u legalnom braku. Treći put u braku? Šta se tu ima objašnjavati?! Kurva! Da je šta valjala ostala bi u prvom braku. Pa i ako muž malo priprijeti, opsuje, napije se, podigne ruku, koji šamar, hajde Boga ti, nije ni prva ni posljednja. I šta je ona bolja od hiljada, miliona drugih žena. Na kraju krajeva, sve ovo sa brakom, sa navodnim nasiljem, sve ovo ona radi u svrhu lične promocije. Nema tezgi, pa smišlja budalaštine. A, ako ćemo pravo, ne vidi joj se na faci da je mnogo tukao. Naivan čovjek, podmetnula mu alkohol, varala ga sa drugim i sad će još zbog kurve u zatvor. Jadnik! On je taj koga treba sažaljevati u ovoj situaciji. Morao je znati sa kim se spanđao i ušao u brak. Ehej, dva braka prije i ko zna šta. Ma znate šta, ako je i tukao, neka je, kao da je mene pitao!

E, sad vi mislite kako par mizoginig manijaka ovako razmišlja i ovo izmišlja. Ne! Ovako bruji i duboki i plitki internet. Ovako javno mnijenje udara pjevačici šamare iza svojih tastaura. Ovako se horde mizoginih nerealizovanih ženica i muškaraca obračunavaju sa javnom ličnošću. Zapravo, obračunavaju se sa svojim strahovima, kompleksima, pasivno-agresivnim životima i nasiljem našim svagdašnjim.

A, nasilje pogovoto nad ženama, ovdje na Balkanu je poput vode i vazduha. Podrazumijevajuća stvar. Horizont iza kojeg nema drugog postojanja. Pa, ženska djeca se tuku za svaki slučaj od malena, a majčinu i očevu pesnicu, mijenja muževljeva. Batina, iz raja izašla preoblikuje vilične kosti ali i način razmišljanja čitavih generacija žena. Udarana sam, majka mi je udarana i kćerka je. Neka nama zatvorenih vrata, ne moraju svi sve znati.

 

Naša zlatna zatvorena vrata

I zapravo, to je najveći grijeh Nataše Bekvalac. Javno govori šta joj se dešava. A, to kasaba ne prašta. Udara i mene moj, pa ne telalim okolo. Prijeti i meni moj, pa ne idem na televiziju. Opet te horde ženskih glasova, koje aminuju šaku u obraz. Novinari jedva dočekaju ovaj linč. Jer narod je gladan linča. Jer je žena ženi najveći muški šovinista. Uvijek i stalno! Najčitaniji tekstovi? Kultura, umjetnost, ekonomija…Zajebi nas kulture, umjetnosti i ekonomije. Daj nam smrt pjevačice, sise pjevačice, guzicu pjevačice, brak pjevačice, razvod pjevačice, modrice pjevačice…

I još, i još ište raja!

 

Fildžan šutnje iz našeg sokaka

I da se odmaknemo malo od Bekvalčeve. Imamo mi u našem džematu nasilja koliko hoćete. Za sada je prepoznato kao verbalno nasilje i seksualno uznemiravanje. Suvlasnik izdavačke kuće Buybook, Goran Samardžić tako je na najvulgarniji način izvrijeđao novinarku i blogerku Jelenu Kalinić u Sarajevu. Opskurnosti o mužnji sperme zarad genetskog napretka Kalinićkinog potpomstva ne treba spominjati. Ali TREBA spominjati pravdanje kasabe. Jer Samardžić je „dobar čovjek“, „otac“, „dječak u tijelu muškarca“,“izvinio se, pa šta sad“,  a ova „mala“ neka opajdara koja se samopromoviše. I otkuda joj pravo da iznosi u javnost privatnu korespodenciju?

Pa se većina „intelektualaca“, koji znaju sve, od Kempesovog gola na svjetskom prvenstvu do Maskovog roadstera u svemiru ućitala poput jazavaca. Jebi ga, šta se ja imam tu oglašavati i petljati. Mogao bih se nekome zamjeriti. No, očekivana je stvar to u kalkulantskih mozgova.

E, to je onaj podmukli patrijarhat koji je natkrilio sve nas kao Dementor vrani. I muško i žensko je na Balkanu NAUČENO da svoju muku, slutnju pa i naslije zadrži zamandaljeno iz pet ključeva ili barem deset FB pasvorta. I muško i žensko hipnotisano vijekovima mizogine tiranije izgleda ne može da pojmi kako je jedina ispravnost upravo iznošenje u javnost ovakvih prljavih stvari, e da bi one prestale.

Za početak i muško i žensko bi trebali znati kako je u civilizovanom svijetu vaćarenje žene za stražnjicu i eksplicitan opis „šta bih joj radio“ kažnjivo djelo. Za početak bi i žene i muškarci trebali znati da to NIJE STVAR PRESTIŽA, nego stvar sudija i tužilaca za Boga miloga.

 

Obrni, okreni, žensko je krivo

No, ima jedna suptilnija obmana u ovoj perverznoj igri u kojoj mahala gricka špice i cipelari žrtve. To je neka vrsta malograđanske relativizacije. Pazite ovo, ako neki umjetnik, pisac, roker, štajaznam šta, maltretira ženu, onda je on ne maltretira, nego žena ne razunmije njegov smisao za humor, artističke porive i ostala sranja. Ako pak neki nabildani testosteronsko-sterotidni huamnodi išuta pjevačicu, opet dobro. Jer, kurva pjevačica je to i zaslužila. Da nije kurva, ne bi bila pjevačica i obratno. Udri brale za sve naše seosko-egzibicionističo-voajerske strasti!

Jedna je intelektualka, nešto se proserava, da šta valja djecu bi rađala i porodicu zasnivala, a ne bi čeprkala nešto oko nauke. To samo jedna stvar dovodi u red, a čovjek joj je baš to i ponudio. Druga je pjevaljka, ona stvar joj iz očiju viri, pa je i njoj njen đuvegija šaku i koljeno za smirenje dao. Svakom svoje.

E, na toj grani smo svi mi kao mali giboni, dok u kišnoj šumi nasilja gledamo kako se čereče ljudski životi, zarad klikova, lajkova, šerova i malih neostvarenih života.

 

Hoće li vaše dijete biti sljedeće?

Jednom je potpisnika ovih redova pitao pitac vrli, kako to da se pokret Me Too nije zapatio na Balkanu.

-Nije pitac vrli zato što se mi nismo ni očešali o civilizaciju. A, da možemo, da se rulja pita i ovo nešto nametnutih kaznenih zakona bi ukinuli, pa bi svaku ovu vješticu, od blogerke do pjevačice ili na stub srama ili direktno na kamenovanje.

 E, to takvi smo mi. A, ko ne zna barem pet ljudi u svojoj sredini koji se ne slažu sa naslovom teksta, neka prvi kamen baci!

 Jednog dana neko će doći i reći, znate šta, vaša kćerka je pretučena. Pretukao je muž. Vi, vi ćete se stresti, pitati gdje je, je li živa, kako je? Da li je dobro? I zašto je pretučena. Ona je samo naučnica. Ili, ona je samo pjevačica.

-Baš zato je i pretučena, odjekivaće hladan glas u vašoj glavi.

Mislite o tome!

Idi naVrh

Don't Miss