162542c63974f866af57eea7ccaad819
162542c63974f866af57eea7ccaad819

POVRATAK OTPISANE Dženana Alađuz: Ljubav u doba postdejtonske Bosne puta 3

02.04.2018.

Da li bi naši političari preživjeli ljubavnicu? Ovi nesmiljeni borci za nacionalne interese koji nisu vodili ratove ali jesu narodna kolca, vrlo su krhki u ljubavi. Da li je veličina važna? Koga je Stormhanuma pucnula Dejtonskim po dupetu?… samo su neka od životnih pitanja o kojima promišlja naša Dženana Hasanaginica Alađuz.

Piše: Dženana Alađuz za Interview.ba

Pratim pozorno aferu Storm Trump i svo vrijeme – što ti je prokleta diploma komparativiste- pokušavam zamisliti scenario u kojem neka naša bosanka Stormhanuma daje intervju za “60minuta.”

Nisam dovršila scenario. Tolika pitanja su se otvorila da do 60te minute još ne bi došle do seksa! Da, u svijetu su mnoge ljubavnice proslavile ili srušile najmoćnijeg čovjeka države. Sjetimo se samo Pripravnice Monice. Za razliku od Hasanaginice ona nije lupila čelom o zemlju i umrla (jer ju je sirovina Hasan mrko pogledao), naprotiv utrla je put jednoj drugoj Amerikanki. Stormy, ne toliko pripravnica koliko profesionalka, danas javno otkriva seksualne sklonosti Mr. Trumpa.

Na primjer da je ja intervjuiram morala bih odvojiti bar 5 minuta da otkrijemo na kojeg tačno predsjednika misli. Imamo ih 5 na državnom i entitetskom nivou, 150 na stranačkom, a gdje su agencije, instituti, zavodi, upravni odbori, vjerske zajednice.

Dakle ne možemo ovdje kao prijatelji Amerikanci pitati “Imali ste aferu s predsjednikom?” pa da svih 260 miliona Amerikanaca zna na koga mislim. Takvo pitanje nikako ne bi bilo jasno za 3 miliona bosanaca jer kod nas je omjer 2:1 u korist predsjednika po čovjeku…

Moje drugo pitanje isto ne bi moglo biti “koliko vas je platio da šutite?” I mala djeca znaju da naši predsjednici ne plaćaju. Ništa i nikome i nikad. Vjerovatnije bi joj, dok se priprema u kupatilu, prerovio torbicu i uzeo sve što nije zašila. Za jednog od predsjednika osnovano sumnjam da bi on njoj ispostavio račun s pdv-om!

E jedino ako je na budžetu. Tad vjerujem da bi joj neka parica došla do ruku. Uh ne, ne, ne idem u tom pravcu. Svi znaju da naši predsjednici i drugi alfa mužjaci zapošljavaju intenzivno i zapošljavaju striktno svoju rodbinu. Za biološku dobrobit nacije nadam se da zapošljavaju daaaaleku rodbinu. (Ne mislim daleko kao npr Gacko od Sarajeva već ono znate dnk daleko). A vala i za naš jadni javni budžet. Kako kod nas sve ide puta tri zamislite troška: tri ljubavnice tri vozača tri puta rezervoar goriva tri sekretarice za ugovaranje tajnih sastanake tri sobe u tri hotela tri dnevnice tri naknade za odvojeno življenje. Ne bi nas ni mmf pokrio.

Ono što bih je morala pitati jeste “koje je vjere?” Ne bismo valjda da sok života našeg SinaiOca teče na njihovu stranu. Davno je još gazija pjevao Paša, beri cvijeće iz svoje bašte! Koji horror bi to bio da mi kaže u emisiji da je iz mješanog braka.

Potom “čija je i odakle?” (pogledati paragraf iznad;)

Onda naravno “znaju li ti roditelji kako zarađuješ za život? Kako ti babo ode svijetla čela u džamiju nesretnice…”

Tad bi došlo vrijeme za pitanje o …seksu naravno. Njegovoj omiljenoj pozi. Koliko puta može za jednu noć? Koliki mu je (da, veličina jeste važna). Voli li vanilla ili ima neke navade.

I tu sam se zaustavila. Moja mašta a ni želudac nisu mogli dalje.

Prvo, vrlo sam vizuelni tip. Čim postavim pitanje odmah vizueliziram. I ugledah, sad priznajem, jednog, drugog, trećeg, četvrtog, petog Predsjednika kako skidaju kravatu otkopčavaju prvo dugme pa drugo …

Tu je i muzika u pozadini naravno. Ali kakva? “Ne može nam niko ništa jači smo od sudbine?” E vala koja se ovlaži na to i ne treba joj bolji. “Mejra na tabutu?” What the f..?

Nije mi bilo dobro. Premotala sam fast forward na novog, mlađeg predsjednika u tehničkom mandatu. Na žalost pojava s kojom sam ga čistim nizom asocijacija povezala nije jedna od njegove tri žene već Šemso portir. Nemam ništa protiv istospolne ljubavi, naprotiv, ljubav je ljubav. Ali i ljubav ima uši a Šemso na žalost progovara i kad i šta ne treba. Ljubav ulazi kroz usta istina, ali majke mi, u njegovom slučaju izlazi kroz uši definitivno.

A drugo, nešto mi ih žao. Ovi nesmiljeni borci za nacionalne interese koji nisu vodili ratove ali jesu narodna kolca, vrlo su krhki u ljubavi.

Za razliku od Mr Trumpa kojeg osvježi spanking po dupetu kad bi ove naše pucnula Dejtonskim po gluteusu (budimo realni, nijednog nismo vidjeli s novinama a opštepoznata činjenica je da svaki vozač koji drži do sebe ima originalni Dejtonski pri ruci)

Nije jedan političar u BiH umro na ljubavnici. Ili zalutao s dragom u minsko polje pa čekao da ih deminari oslobode.

Evo već 90 min a još nismo došli do seksa. Stvarno je ovaj birokratski aparat pregolem. Mislim prevelik. Hoću reći …ma znate šta hoću!

P.S. Za sve one koji su mi pisali poslije prošle kolumne zabrinuti što se kod mene ništa ne dešava samo da kažem.. desilo se ali poslije roka za predaju teksta. ;))

Ne lažem majke mi! ;))

Idi naVrh

Don't Miss