POVRATAK OTPISANE Dženana Alađuz: Kad jajnici utihnu 1,2,3

Ne dešava se narod pod jedan. Lideri se dešavaju narodu. I to kako vidim svaki dan. Da sam CIK uzela bih trajno bolovanje, uskoro će imati više partija nego glasača. Ni s ovim starim strankama ne znamo šta ćemo, raspametiše i ono malo pristalica što imaju. Stide ih se rođeni osnivači a ni žene im ne znaju jesu li danas za ručkom ljevaci ili dešnjaci, s koje strane kašiku jadna da mu postavi.

Piše: Dženana Alađuz za Interview.ba

Kaže meni moja drugarica Suki “Zašto svaki tvoj tekst završi kako ništa nije bilo? Nemoj bona radi svoje reputacije.” Kad sam progutala iznenađenje (hej pa ja imam reputaciju?!;)) objasnila sam njoj neukoj da ja pišem istinu i samo istinu.

Nimalo dirnuta Suki mi šuknu prije spuštanja slušalice: “Laži ako treba, piši kao da je gorilo!!!“

Pokušala sam naći razumijevanje na drugoj strani, pa čak i podmititi najboljeg druga da napiše kolumnu o seksu. A on još gori slučaj od mene. Bez imalo stida mi je rekao da on živi punim životom, ali duhovnim. O seksu može pisati samo pod naslovom “Seks kojeg nikad nije bilo.” Šta on u stvari misli o meni i mojim dometima, shvatila sam kad mi je dao konačni prijedlog – da napišem jedan fini tekst o religiji.

Ogrnuta bremenom novostečene reputacije nazvala sam muža i naredila da se pripremi dok ne dođem kući. Spustila sam slušalicu prije nego što je stigao bilo šta reći, dakle prva prepreka je savladana.

Sve je bilo na našoj strani dok nisam pročitala jednu vijest, a potom i sve druge do kasno u noć. Dešavanje naroda u noći 22. na 23. mart koštalo me mnogo, a posljedice po mene i moj brak još su nesagledive.

 

Zbog MC EnisaiDine presušila sam ko Sahara

 

Najprije ja sam duboko politična osoba, životinja, što bi rekao onaj stari Grk. I kao svaka životinja ne volim kad mi neko sere u dvorište, pa taman ono bilo i kantonalno.

Kad sam čula šta je sve izgovorio komični dvojac ne da mi nije bilo do seksa, do života mi nije bilo. Od frustracije sam sastavila pitu u 11 sati uveče.

Pa zar nije dovoljno što nas je snijeg zatrpao, što je zimsku službu u planinskom gradu iznenadio snijeg koji je svaki deda sa škripavim koljenom u našoj hemisferi najavljivao 7 dana ranije, već je rođena još jedna stranka pravovjernih koja će raditi u interesu naroda jer se narod dešava!!!

Ne znam šta me je više naljutilo…da li je to govor Enisa Bešlagića, ničim izazvan u kojem je pomiješao i Žene u crnom i sebe na Ivkovoj slavi i zimsku službu i imaginarni strah od Dine! Mogu samo potvrditi staru misao kad je on u pitanju, da ga je Bog pogledao kad mu je za zanimanje dao glumu jer za taj posao od kojeg živi mora izgovarati tuđe misli.

Ili je to govor tehničkog premijera koji stoji u Domu mladih i kaže da treba srušiti Skenderiju i izgraditi novu. Vjerovatno je to neka nategnuta alegorija njega koji ruši SDA i gradi novu…možda neki mural Dino na brani?

“Ma halo? Čuješ li ti mene?” govorila sam sinoć najdražem dok sam ga pucala po željnoj ruci. On, kako dolazi iz realnog sektora i nimalo ne haje za političke preletače, sve do 11 je živio u nadi da će do obećanog seksa doći. Ali kad je vidio da slažem pitu, što je u našem slučaju ekvivalent rastavljanju i čišćenju pištolja, poljubio me u čelo i obukao pidžamu.

“Mi smo vas naoružali večeras oružjem lake artiljerije, a to su olovke. Nek se dobro drže oni što su nam pokrali imovinu. Oni će nam to sve vratiti” poručio je sinoć novi predsjednik.

 

Kafeni mlin

 

Dok se njemu dizao ko kafeni mlin na ove ratne metafore, meni su se jajnici na primjer spustili i sakrili. Ne bi ih najdraži mogao sinoć naći da je rudar a ne arhitekta.

Ne volim ovakve metafore ni u crtanom, a kamoli sa govornice pred izbore. Mnogo sam se takvih govora naslušala 90tih i preživjela sam jedno dešavanje naroda, ne bih više fala i živio.

Ne dešava se narod pod jedan. Lideri se dešavaju narodu. I to kako vidim svaki dan. Da sam CIK uzela bih trajno bolovanje, uskoro će imati više partija nego glasača.

Ovi lideri se vidim rađaju ispod svake bukve, ko Gremlini se razmnožavaju, dovoljno je da se jedan umije i eto odmah porodi dvatri nova. Ni s ovim starim strankama  ne znamo šta ćemo, raspametiše i ono malo pristalica što imaju. Stide ih se rođeni osnivači a ni žene im ne znaju jesu li danas za ručkom ljevaci ili dešnjaci, s koje strane kašiku jadna da mu postavi.

Kako je Haris fino ogrnuo šalče oko vrata i sa ženom pod ruku do indijskih ašrama! Znam, nije Indija dovoljno daleko, ali bar nije Dom mladih…

I zato moj narode molim te idući put kad padne snijeg i kad neka druga zvjerka, a sve su one iste vjerujte, pokaže svoj trag do neke dvorane za predizborne skupove, okrenite se i vratite kući. Dragi moji sapatnici, mnoge studije kažu da su zima i snijeg idealni za ljubav i seks, da tad muškarci luče najviše testesterona a da su žene privlačnije.

Dakle ponavljam ne narodipravda, ne narodzna, ne pomjeričovjeka, ne menezapredsjednika 100 put, ne… već “ljubav i seks sa najdražom/im!”

Prethodna vijest

MOSTARAC U LONDONU (1) Ozren Kebo: Ima li kahve u avionu?

Naredna vijest

POVRATAK OTPISANE Dženana Alađuz: Ljubav u doba postdejtonske Bosne puta 3