utorak, 17 April 2018 11:41

Kitarović zabrinuta zbog odlaska 80.000 osoba iz Hrvatske

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je zabrinuta zbog odlaska 80.000 osoba iz Hrvatske. Kako navodi samo u Njemačku je otišlo oko 40.000 osoba. Pozvala je hrvatsku vladu da poduzme "vanredne mjere" u slučaju iseljavanja.

"Kad sam rekla da smo demografski u izvanrednom stanju koje zahtjeva izvanredne mjere, neki su govorili da pretjerujem. Ovih dana predsjednik Vlade istaknuo je da je Vlada zbog vanrednog stanja u kojem se našao Agrokor morala posegnuti za izvanrednim mjerama. Trebalo je spasiti oko 40 tisuća radnih mjesta. Taj veliki trud Vlade treba pozdraviti i svakako ga objektivno valja priznati. No, samo prošle godine iz Hrvatske je iselilo 80.000 ljudi, od čega samo u Njemačku oko 40.000. Što je to onda ako nije izvanredno stanje koje traži izvanredne mjere?", kazala je Grabar Kitarović u Šibeniku.

Hrvatska predsjednica preselila je svoj Ured u Šibenika, gdje će sljedeća tri dana održati niz sastanak s predstavnicima gradskih i županijskih vlasti, vjerskim dužnosnicima i predstavnicima nevladinog sektora, javili su hrvatski mediji.

(Interview.ba)