utorak, 17 April 2018 08:58

Nakon tri mjeseca danas i sutra sjednica Parlamenta FBiH

Vanredna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH bit će održana danas i sutra, a na dnevnom redu se, između ostalog, nalazi, Prijedlog Zakona o izmjeni Zakona o doprinosima, Prijedlogu Zakona o izmjeni Zakona o zdravstvenom osiguranju i Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o plaćama i naknadama policijskih službenika FBiH.

Poslanici će također diskutirati o Prijedlogu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visini stope zatezne kamate na javne prihode, Prijedlogu Zakona o prestanku važenja Zakona o osnivanju Fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji FBiH – skraćeni postupak i Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodice s djecom

Razmatrat će i Prijedlog Strategije razvoja drvne industrije Federacije BiH za period 2016. – 2025. godine, Prijedlog Strategije razvoja industrije građevinskog materijala Federacije BiH za period 2016. – 2025. Godine i Prijedlog Strategije razvoja metalnog i elektro sektora Federacije BiH za period 2016. – 2025. Godine.

Posljednja redovna sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH održana je 26. decembra 2017. godine, a Zastupnički dom Parlamenta FBiH u međuvremenu je 28. decembra, 17. januara, 23. januara i 24. januara održao četiri vanredne sjednice.

Sjednica će biti održana u zgradi Parlamenta FBiH, ul. Hamdije Kreševljakovića 3.

(Interview.ba)