srijeda, 14 Mart 2018 17:14

Govedarica: Mektić ima punu podršku, dolazi momenat obračuna

Predsjedništvo Srpske demokratske stranke održalo je danas u Istočnom Sarajevu sjednicu na kojoj je najviše govora bilo o političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, ali i o organizaciji izbora. Kako je kazao predsjednik SDS-a Vukota Govedarica, u toku su orkestrirani napadi na ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragana Mektića, a sve, kako je naglasio, u cilju njegove diskreditacije.

''On brani interese RS, ali se ne miri s činjenicom da u RS ima kriminalaca. Predsjedništvo ukazuje na orkestrirane napade kako iz Vlade RS, ali i naručenih analitičara iz Srbije. Volio bih da vidim kako su kupovani poslovni prostori po Beogradu. Konstatujemo da ministar Mektić ima punu podršku za sve što radi i neka budu uvjereni oni koji se predstavljaju kao patriote RS, a doveli su je na rub siromaštva da dolazi momenat obračuna kada pobijedim na izborima. Mektiću, nastavite da radite, pravedni ste, nemate oraha u džepovima, imate našu podršku. RS živi u bijedi, građani, a naročito mladi odlaze'', poručio je Govedarica.

Potom je govorio o trendu odlaska mladih.

''Tragično je da je posljednje četiri godine 68 hiljada ljudi otišlo. 325 hiljada glasova na izborima, to nam je cilj kada je riječ o predsjedniku. 180 hiljada za NSRS. Cilj da Ivanić pobijedi. Zajedno s partnerima treba da nastavimo saradnju i dođemo do programskih tačaka'', dodao je on.

Uslovljava li NDP ostatak Saveza (shodno određenim izjavama Krsmanovića) da bi bolji kandidat za RS bio Ivanić?

''Krsmanović ima pravo na mišljenje. Moram da vas podsjetim na zajednički dogovor da je odluka GO SDS ovakva da to budem ja. Stvari su jasne. On je značajan poslanik, ukazuje na anomalije. Ali GO je odlučio, kao i GO PDP-a'', rekao je Govedarica.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić je poručio kako je - Dodik od RS napravio destabilizirajući faktor na Zapadnom Balkanu.

(Vijesti.ba)