srijeda, 14 Mart 2018 14:22

Drugi austrijski bal u sarajevskoj Vijećnici 12. maja

Austrijska ambasada u Sarajevu, Grad Sarajevo i Grad Beč, sa svojim partnerima i sponzorima, najavili su danas održavanje Drugog austrijskog bala u BiH, a bit će upriličen u sarajevskoj Vijećnici 12. maja.

Drugi austrijski bal u Sarajevu bit će posvećen plesu i prijateljstvu između glavnih gradova ove dvije države, Sarajeva i Beča.

- Nakon uspjeha prošlogodišnjeg bala vrlo brzo smo odlučili da i ove godine organiziramo bal u Sarajevu i tako osiguramo da ovaj događaj postane jedna lijepa tradicija, u kojoj mladi i ljubitelji različitih vrsta plesa mogu uživati. Uz to će u ovoj noći Vijećnica biti mjesto susreta predstavnika kulture, privrede, politike i humanitarnih institucija naše dvije zemlje i prijatelja BiH - rekao je  ambasador Republike Austrije u BiH Martin Pammer.

Kako je kazao Pammer, ovaj bal nije samo za ljude koji vole plesati, nego i za sve one koji se vole družiti.

I ove godine, program obiluje raznovrsnim nastupima i šarolikim sadržajem, ali težište je na plesu.

- Drago nam je što možemo biti domaćini i drugog Austrijskog bala. Ovo je najveći događaj koji se dešava u toku godine u Vijećnici, i po svojoj veličini i po kompleksnosti. Ovo definitivno postaje turistička ponuda Sarajeva - kazao je direktor JP Sarajevo doo Esad Tanović.

Iz Urban Managementa Vildana Lončarić govorila je o dress codu, naglašavajući da muškarci trebaju obući tamna odijela uz bijelu košulju i leptir mašnu.

Dame, ističe Lončarić, trebaju obući duge svečane haljine.

Cijena karte je 100, a za penzionere i studente 50 KM.

Jedna od najvećih atrakcija je dolazak orkestra Bečkog opernog bala.

 (FENA, Interview.ba)