subota, 13 Januar 2018 22:10

Dragan Čović: U narednih dvije godine riješit ćemo sudbinu Hrvata u BiH

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović istakao je danas da će u narednoj godini ili dvije biti riješena sudbina Bosne i Hercegovine i hrvatskog naroda bez kojeg nema budućnosti BiH.

"Ja mislim da će se u narednih godinu-dvije riješiti sudbina BiH i sudbina hrvatskog naroda u BiH. Hrvatski narod je konstitutivan u BiH i ona je naša domovina te želimo da legitimni predstavnici predstavljaju svoj narod u BiH." Istakao je ovo Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović koji je danas prisustvovao obilježavanju 28. godišnjice osnivanja splitskog HDZ-a. 

Dodao je da je potrebno raditi na zajedništvu hrvatskog naroda u BiH i Hrvatskoj te je izrazio želju za češćim sastancima HDZ-a na čijem je čelu i onog iz susjedne Hrvatske. 

"Pozivam vas gospodine predsjedniče da mnogo intenzivnije nego do sada pokažemo koliko nam je bitno da hrvatski narod u BiH doživi BiH kao svoju domovinu i da gradimo jednako moderno organiziranu BiH kao što se to čini u Hrvatskoj", kazao je Čović obraćajući se premijeru Hrvatske Andreju Plenkoviću, predsjedniku HDZ-a, prevosi Večernji list.

Dodao je da se BiH može očuvati kao moderno uređena zemlja u kojoj će hrvatski narod biti suveren.