srijeda, 14 Februar 2018 13:51

Helem nejse objavili novu pjesmu i videospot

Tekst za novu pjesmu „Bolje bi ti bilo“ napisali su Čika Gagara i Stihomir Klepić , a muziku i aranžman potpisuje Toshi Domaćin. Za Mix & Mastering bio je zadužen Haris Saračević.

Foto: Youtube screenshot

"Dvadeset prvo stoljeće je vrijeme novih tehnologija, pametnih telefona i indolentnih ljudi koji provode najmanje 38 sati dnevno skrolajući news feedove društvenih mreža. Budući da smo utoliko zaokupljeni skrolanjem, ignorišemo svoje prijatelje, porodicu, partnere i problem ovisnosti od koje bolujemo. Poznato je da se širom svijeta otvaraju klinike za odvikavanje od mobitela, a to je samo jedan od dokaza do kojeg se nivoa razvila ova vrsta ovisnosti", rekli su momci iz grupe Helem nejse objašnjavajući o čemu govori njihova nova pjesma.

 

 

Režiju spota potpisuje Irfan Avdić koji je uz Skendera Đikolija radio i animaciju.

"Reditelj spota Irfan Avdić htio je na komičan način, kroz prizmu claymotion horora, baviti se temom ovisnosti o tehnologiji i društvenm mrežama", rekli su.

Irfan Avdić bio je zadužen i za montažu spota, Skender Đikoli za dizajn i izradu lutaka, a spot koji je rađen u Helem nejse produkciji snimio je Faris Avdić.

"Biramo smajli umjesto osmijeha, koristimo tipkovnicu umjesto usta, društveno smo umreženi, a socijalno isključeni", poručili su Helem nejse.