petak, 02 Mart 2018 10:29

POVRATAK OTPISANE Dženana Alađuz: Predigra u predizborno doba: čiji je veći?

Kako je ovaj snijeg pao, ja samo mislim o seksu. Vjerujem da je za to kriva najprije genetika. Mislim, koliko god bili nadareni, ipak je ograničen broj sati u kojima se možeš zabaviti dok crtaš krave po zidovima pećine.

Piše: Dženana Alađuz

Osim genetike, za moje često razmišljanje o seksu krivi su i naši političari. Gdje god se okrenem neko je od njih tu i cilja te među oči. Tema više nije važna, a ni prilika. Bilo da ih pitaju o jeziku kojim govore, koliko stanovnika živi u Bosni ili kojom brzinom voze, oni ne odgovaraju snagom argumenata. Oni ulaze u raspravu i izlaze iz nje kao pobjednici na predanju da im je  t o l i k i  da ne mogu pješke do posla bez straha da se ne sapletu, već samo u crnoj limuzini pod pratnjom. Svi ovi Long Dong Silveri svojih naroda majstori su erotike. I najnepoznatiji naš političar spretniji je od Mr Graya. I ne vidiš ga, a znaš da te jebe.

Za predigru najdraže su mi, pošteno govoreći, dijaloške emisije. U njima je eksplicitniji grupni seks nego na bilo kojem kablovskom kanalu za odrasle. Naši javni servisi odavno su prerasli 50 nijansi sive. Mnoga djeca su se začela usred ili poslije emisija, vjerujte mi. Kad se strasti uzburkaju, pod plavim svjetlima ekrana, sve ono što ne smiješ reći Baketu, Miletu, Zlaji, Žekiju, Deniju…sruči se u krv i znoj kojim obliješ svog dragog. (Ako ste se pitali otkud omiljena psovka krv ti tvoju…)

Nisu loši ni susreti državnika za predigru. Mnoga su lgbt srca brže zakucala na prizor Jukijevog dlana na Baketovom vratu, dok mu spušta glavu u dubok poljubac. A hemija između Dodika i Vučića? Top Gun, braćo i sestre, Top Gun!

Foto: Facebook

O seksu razmišljam i zato što mi se može. Sve preduslove za obilan, obiman, nesputan, raznolik, kvalitetan, javan ili tajan, pa mogu reći i nezaboravan seks imam. 

Evo samo da nabacim par: u najboljim sam godinama, svoja sam žena, kraljica, gospodarica. Imam krov nad glavom, svoju platu, službeni auto, tu je i ozbiljan mobitel za eksplicitne fotke (nećemo valjda svakakvi ispadati), te reprezentaciju u firmi. Znam kako se obući, znam kako se i u šta svući, gdje mi je ugodno a gdje zabavno…

Seks kao Dejtonski okvirni sporazum, samo bez šofera

Sve ove mogućnosti seksa, taj potencijal u nijansi CMYK 0-50, brojni hoteli sa vrlo udobnim liftovima, kreditna kartica….Sve je to ko Dejtonski okvirni sporazum. 

Najbolje godine…to  je jedna obična floskula. Ko se nije mazao voltarenom prije bračnih dužnosti ne može me shvatiti. Svoja žena…isto upitna konstatacija. Još uvijek su mi živi roditelji a dok su roditelji živi, ne možeš biti veći od 5godišnjaka da si Tesla. Kraljica i gospodarica je možda jedino blisko istini –ali samo na poslovnom nivou. Naime izdavačica sam jednog bh. medija i imam superuser šifru pa mogu da objavim krišom od urednice šta hoću, ona ne može da izbriše! 

Pritišćem nos na hladan prozor i dok s obje ruke grabim svoju jedinu tajnu ljubav (pringels čips s paprikom naravno) shvatim da između mene i Ahmeda Nurudina na početku izdajničke karijere nema puno razlike. Poput njega, ni ja ništa nemam osim uvjerenja da sam časna. Mene nikad neće voziti crna limuzina pod pratnjom. Pred moje noge niko neće polagati asfalt vrijedan 300.000 maraka. Al nek sam časna.